Billeder og citater af deltagere på Grøn Expo

mar 28, 2022 | Hvorfor deltager vi?

Aase Højlund Nielsen, Head of Office, Dansk Design Center

“For mig er Grøn Expo som en udstillingsramme med nogle fysiske produkter rigtig vigtigt, for i Dansk Design Center arbejder vi med designmetoder og det er tit rimelig fluffy, men hvis man kan vise, hvad det er for et produkt, der kan komme ud af en proces, hvor der har været brugt designmetoder, så synes jeg, vi begynder at nå et sted, hvor man bedre kan forstå, hvad designmetoder kan.”

Mette Dalby, leder af Nicolai Kultur

“Jeg synes det er fuldstændig skønt at være hernede i Grøn Expo, og noget af det, som jeg synes er fedt, det er det der med, at man faktisk kan se og mærke på tingene, så man får en fornemmelse af, hvad cirkulær økonomi og bæredygtige produkter rent faktisk er for noget. Kan det laves pænt? Kan det laves lækkert? Så respekt for Grøn Expo, det har været superfedt lige at se det.”

Winie Evers, ekspert i Cirkulær Økonomi

“Jamen, jeg synes det er fantastisk at have det her sted, det bliver jo sådan et mødested for ligesindede, for mennesker der gerne vil noget i den her cirkulære retning. Grøn Expo evner at facillitere og skabe god energi, så man har lyst til at komme her igen, og nu bliver det sådan lidt: Hvad skal der nu ske? Lad os da håbe det får lov til at blive ved.”

Alexander Muchenberger, Bureau Detours

“Grøn Expo i Kolding er supervigtigt fordi det skaber et rimelig neutralt mødested, hvor man kan smide tingene på bordet. Nu har jeg fulgt med på de sociale medier, men også i huset, og det er ret vildt at se, hvor bredt et udsnit af befolkningen man egentlig kan få samlet til ligesom at deltage i verdensomspændende problemstillinger. Det er helt nede fra hvad man gør hjemme ved køkkenbordet og helt op til eksport og lidt højere lag, men det er egentlig på den måde et forum, der tillader minoriteter og majoriteter kan mødes omkring det som er vores fælles kære jord, det sted hvor vi bor, det har været enormt inspirerende, det kan jeg sagtens forestille mig skal være en ongoing snak, måske hver fredag, måske hver evig eneste dag, men i hvert fald meget relevant. Permanent relevant.”

Kim Aagaard Holm, medstifter af BærDet og initiativtager til Kolding GreenStreets

“Grøn Expo er megavigtigt for de her agendaer vi har, for eksempel omkring bæredygtighed det kan godt betyde, at det bliver lidt fluffy og svært at forholde sig til, men det der med, at Grøn Expo det repræsenterer noget, som man kan møde, altså man kan komme ind fra gaden og man kan opleve det og man kan deles omkring det og snakke om det og blive inspireret og så videre, så derfor er det så enormt vigtigt, at man også gør det fysisk, og vi allesammen mødes og kommer med tingene og deler ideer, men også de ting vi skaber, så derfor er Grøn Expo vildt vigtigt, så det ikke bare bliver noget, der foregår i de højere luftlag, men noget vi bringer lidt mere ned på jorden, som vi kan være fælles om. Så ja, megavigtigt.”

Anders Barkholt, Aguardio

“Når man har et forum som Grøn Expo, hvor virksomheder, politikere, organisationer, skoler, alle mulige typer organisationer kan mødes, så opstår der altså nye idéer. For eksempel sådan et lille IoT-device fra Aguardio, der lige pludselig sidder oppe på en skole, som skolebørnene har installeret her i Kolding, og så sidder de og samler data op, fortæller deres forældre om det, de regner i timerne, i matematik og fysik, så opstår der bare noget helt nyt. Vi får sparet vand, og vi får skolebørn konkret til at tage ansvar for at stoppe løbende toiletter. Så sker der noget anderledes, så lad os mødes i Kolding på Grøn Expo.”

Stefan Halfdan Vestergaard, udviklingschef, Alfabo

“Jeg har deltaget i Grøn Expo i dag, og det har været en rigtig positiv oplevelse at se al den energi og alle de produkter, der er udstillet hernede, og jeg tror på, at Grøn Expo det skal fortsætte her eller et andet sted, fordi det er med til at bidrage til den grønne omstilling og til den fremtid, vi kigger ind i, hvor der bliver ressourceknaphed, som vi skal forholde os til.”

Jimmi Tofthøj, studerende ved SDU

“Hvorfor Grøn Expo? Fordi det er et fantastisk forum for finanssektoren, for små iværksættere, for studerende, for designstuderende og os allesammen for at skabe en bedre fremtid. Vi vil gerne have grøn omstilling, vi vil gerne have grønne tiltag og vi har brug for nogle idéer til at finde ud af hvordan vi gør ting, vi er vant til at gøre på en ny måde, på en grønnere måde, på en mere bæredygtig måde. Vi glæder os til at se dig på Grøn Expo i fremtiden.”

Germán Roncelli Salvini, studerende ved SDU

“So Grøn Expo has proven to be a great place to put people together to share ideas, share knowledge from different backgrounds, from different countries, different perspectives, so I think it is very valuable that we have place, where you can gather, different people can join and put ideas in motion, so please join, come on and, yeah, let’s start working together to make this world a better place for all of us.”

Annette Møller Therkelsen, direktør, MultiFoods

“Det er interessant for MultiFoods at være en del af Grøn Expo, for udover at jeg gerne vil hjælpe nydanske kvinder i arbejde og tage et socialt ansvar, så vil jeg også godt tage et ansvar for klimaet og vælge nogle bæredygtige løsninger. Vi skal allesammen være med til at gøre verden lidt grønnere og tænke mere på hvad vi smider ud. Jeg tænker også, at med alle de kreative mennesker der er her, så kan vi sammen kan tænke meget mere end det, jeg kan tænke alene.”

Esben Juul Hansen, Head of Sustainability, BDO

“Det giver mig både et lokalt perspektiv og et græsrodsperspektiv og vi kommer længere ned i materien. Jeg beskæftiger mig med bæredygtighed på regeringsniveau og internationalt, så det er godt at komme her og høre hvad man tænker på Designskolen i Kolding og i den lokale bank og hvordan ser man det fra et lokalt perspektiv.”

Bjarne Hechmann Lagoni, R&D Manager, Louis Poulsen

“At deltage i workshoppen hos Grøn Expo om cirkulær økonomi har været spændende. Det er godt at få andre input fra studerende, fra banker, fra andre steder som man normalt ikke har som en del af sit netværk, så det kan også udvide og give andre perspektiver og reflektioner i forhold til ens eget mulighedsrum. Vi deltager for at blive bekræftet i at det road map, som vi har lagt for vores bæredygtighedsrejse, er den rigtige vej. Det er fremtiden at være bevidst om ESG og den cirkulære del. Det skal inkorporeres i virksomheder og i vores produkter og i alle vores valg.”

Danni Larsen, direktør, Skrotmægleren

“Jeg synes andre virksomheder skal deltage i Grøn Expo ganske simpelt af den grund, at det er vigtigt som virksomhed at involvere sig i vores lokalområde og hvad der rører sig indenfor bæredygtighed. Det er en pligt, der pålægger alle virksomheder i dag.”

Marina Almanstötter, studerende, Designskolen Kolding

“I joined the workshop because it very much ties in to what I am doing for my Masters, but I also joined it to kind of get a reality check, if you can say so, because a lot of times when we do our student projects, we kind of operate in our student bubble.”

Lars Mathiesen, Innovationschef, Digital Lead

“Det er relevant for virksomheder at deltage i Grøn Expo fordi man får lov til at møde mennesker, som har et ønske om at ændre ting, og i det så får man lov til at være en del af et større netværk, som kan skabe nye relationer.”

Du vil måske også synes godt om…