Hvordan kan robotter gøre rengøring og vedligehold af fortov og pladser både billigere og mere bæredygtig? Følg med i workshoppen her

mar 8, 2022 | Nyheder, Workshops

Robotbaserede løsninger hjælper kommunen med hårde og tidskrævende arbejdsopgaver

Tirsdag den 1. marts besøgte en speciel robot Kolding. Robotten kan salte, fjerne cigaretskodder, tyggegummi og ukrudt helt af sig selv. Én medarbejder kan endda styre 5 robotter på én gang.

Hvorfor besøgte robotten Kolding?

Grøn Expo er svaret: Ugentlige workshops, fredagsbar samt et gratis udstillingsvindue midt i Kolding centrum for virksomheders nye og eksisterende teknologiske løsninger. Løsninger som kan hjælpe med en mere bæredygtig hverdag.

Første workshop ud af i alt 4 handlede om netop robotbaserede løsninger. Nøgleordet for den bæredygtige udvikling er nemlig automatisering af arbejdsopgaver, som er hårde mentalt og fysisk for kommunens medarbejdere samt tidskrævende. Resultatet er mere tid til andre opgaver, som yderligere kan hjælpe den grønne omstilling.

Vil du med på næste workshop om robotter 22. marts? Meld dig til her.

Klik på billedet herunder og se video med robotten køre i Koldings gader og mød kommunens folk, der snakker med virksomheden bag.

Udover at arbejdsopgaverne kan løses af robotten og frigøre tid, kan den altså også gøre det på en mere miljørigtig måde. Eksempelvis kan robotten fjerne ukrudt uden brug af sprøjtemidler. Noget mennesker også kan, men tager endnu mere arbejdstid, end hvis man brugte netop kemikalier.

Hvorfor er Capra Robotics med på Grøn Expo? Klik på billedet.

Robotten er derudover også modulær, hvorfor indsamling af cigaratskodder, fjernelse af ukrudt og tyggegummi blot er få eksempler. Man kan bygge ovenpå robotten, hvor fantasien ofte kun sætter grænser.

Hvilke gode tanker og idéer kom der ud af workshoppen?

Kolding Kommune blandt andre deltog i workshoppen, og her kom der gode pointer og tanker ud af det. Tanker som Capra Robotics, virksomheden bag den lille robot, ikke selv havde tænkt over. Med andre ord blev der bygget bro mellem kommunen og virksomheden, hvilket ledte til flere nye idéer og tanker.

 

Workshoppen såvel udstillingen og fremvisningen af de fysiske produkter og teknologiske løsninger, fik altså skabt forbindelser mellem mennesker. Forbindelser der måske ikke ville have opstået.

Netop det er essensen af Grøn Expo: Vi bliver nødt til at samle alle interessenter om fysiske og konkrete løsninger, som både skaber håb såvel nye baner for den grønne omstilling.

Et godt eksempel er en tråd på LinkedIn, som pludselig blev besvaret af Stefan fra Alfabo, som tilbød deres områder som testområde. Inden næste workshop mødes Alfabo med Capra Robotics. Du kan se udvekslingen her.

Hvordan kan kunstnere og designere hjælpe til med at gøre borgere mere trygge ved robotter i bybilledet?

Hvordan kan byens studerende involvere sig i Grøn Expo?

Hvorfor skal man betragte robotten som en traktor, man kan sætte nye værktøj på?

Hvad sker der på de andre workshops?

Deltag selv i udstillingen som virksomhed eller privatperson

Har du et produkt eller en idé, kan du faktisk få den udstillet i Kolding Centrum. Læs mere her.

 

 

 

Du vil måske også synes godt om…

Grøn Talk om klimaregnskab

Grøn Talk om klimaregnskab

Hvordan fik Easyfood mere styr på deres klimaregnskab? Og hvad kan I som virksomhed lære af dem? Deltag i denne Grønne...